V Prešove pokračujú v odstraňovaní snehovej kalamity

12.02.2013 Prešov

Prešov 11. februára (TASR) – Odstraňovanie následkov snehovej kalamity, pre ktorú 7. februára mesto Prešov vyhlásilo mimoriadnu situáciu, pokračovalo aj počas dnešného dňa.

Hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová informovala, že v teréne bolo okrem techniky nasadených 20 nezamestnaných, ktorí odpratávali sneh najmä v centre mesta, na Námestí mieru a na Sekčove, Šalgovíku a Sabinovskej ulici, pričom ich úlohou bolo zmenšovať nahrnutý sneh predovšetkým na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. V utorok (12. 2.) by opäť mali prísť vypomáhať odsúdení, ktorí budú čistiť schodiská v celom meste.

„Mestskí policajti kontrolovali nebezpečné snehové previsy na budovách v centre mesta. Jednotlivé nebezpečné miesta označili páskami. Upozorňujeme chodcov, aby si pri prechode pod budovami najmä so šikmou strechou dávali pozor na nebezpečný sneh a cencúle a rešpektovali označenia,“ konštatovala hovorkyňa.

Mesto opätovne vyzýva majiteľov a správcov objektov, aby sneh a cencúle odpratali, prípadne vytvorili podmienky na bezpečný prechod chodcov okolo budov.

Jurčišinová dodala, že dnes pokračovali práce na odstraňovaní popadaných stromov a konárov, ktoré sa zlomili pod náporom starého i nového snehu, ktorý pripadol v nočných hodinách. Podľa stanoveného postupu sa najskôr odstraňujú stromy popadané na cestách, chodníkoch a parkoviskách, následne sa budú likvidovať konáre na trávnatých plochách.
 

Vyberte región

mark